Σλοβενία: Επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο Pipistrel παρά την πανδημία

Σλοβενία: Επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο Pipistrel παρά την πανδημία

Ο σλοβενικός κατασκευαστής αεροσκαφών υπεριώδους φωτός Pipistrel με έδρα την Ajdovščina κατέγραψε μια εξαιρετική χρονιά παρά την πανδημία του Covid-19, με την εταιρεία να καταγράφει τα καλύτερα οικονομικά της αποτελέσματα μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο διευθυντής και συνιδιοκτήτης της Pipistrel, Ivo Boscarol. Το καθαρό κέρδος του 2020 θα χρησιμοποιηθεί για πολλές νέες επενδύσεις φέτος, μεταξύ άλλων στην Κίνα, ανακοίνωσε.

Η Pipistrel σημείωσε συνολικά έσοδα 32 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, με ρεκόρ καθαρού κέρδους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 37% το 2019, δήλωσε ο Boscarol.

Η εταιρεία απασχόλησε οκτώ επιπλέον εργαζόμενους το 2020 και σχεδιάζει να προσλάβει 30 έως 40 μηχανικούς για το αναπτυξιακό της τμήμα φέτος, λόγω της αυξημένης παραγωγικής ικανότητας και του όγκου εργασιών.

Ο Boscarol πιστεύει ότι η κατεύθυνση προς τα ανθρακικά ουδέτερα ή τα ηλεκτρικά αεροσκάφη ήταν η σωστή επιλογή.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, η Pipistrel είδε τον αριθμό παραγγελιών της να παραμένει υψηλός. Όλες οι παραγωγικές της ικανότητες το 2021 έχουν ήδη πωληθεί, δήλωσε η Boscarol, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναζητούσε πλέον τρόπους για τον τρόπο διπλασιασμού της ικανότητάς της εάν χρειαστεί.

Ένας επιπλέον στόχος είναι η ενίσχυση έργων για τους ξένους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την ανάπτυξη κάθετων αεροσκαφών προσγείωσης και απογείωσης και για την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας, δήλωσε ο Boscarol.

Η φετινή χρονιά θα είναι και πάλι γεμάτη επενδύσεις. Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης στο Gorizia της Ιταλίας, καθώς και να ολοκληρώσει την αναβάθμιση ενός εργοστασίου στο Vipava στη δυτική Σλοβενία. Επιπλέον, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε μια νέα θυγατρική στην Κίνα, επίσης το 2021.

«Περιμένω από την εταιρεία να συνάψει επίσης μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία στην Κίνα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους και να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια,» δήλωσε ο Boscarol.

Η πανδημία δεν επηρέασε ούτε τις επιχειρήσεις της Pipistrel στην Ιταλία. Δεν υπήρχαν δυσκολίες με τις άδειες εργασίας, δεδομένου ότι η αεροπορική βιομηχανία εξαιρέθηκε από περιορισμούς ως στρατηγική δραστηριότητα. /ibna