Εκατοντάδες πολίτες από το Κοσσυφοπέδιο πηγαίνουν στο Bujanovac για να εμβολιαστούν κατά του COVID-19

Εκατοντάδες πολίτες από το Κοσσυφοπέδιο πηγαίνουν στο Bujanovac για να εμβολιαστούν κατά του COVID-19

Εκατοντάδες πολίτες από το Κοσσυφοπέδιο έχουν πάει στο Bujanovac για να λάβουν το εμβόλιο ενάντια στον COVID-19 που δόθηκε από τις σερβικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί Αλβανοί από πολλούς δήμους στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκονται στο Bujanovac για το εμβόλιο κατά του COVID. Επίσης αναφέρεται ότι οι πολίτες προέρχονται κυρίως από το Gjilan και τους γύρω δήμους.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος “Bujanovačke” γράφει ότι ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας εκεί είπε ότι το ίδρυμα δίνει εμβόλια κατά του COVID στους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, μόνο με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Σερβίας.

Η Σερβία είχε φέρει αρκετές δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19 στη Βόρεια Μιτρόβιτσα στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά μετά την αντίδραση των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου, η διαδικασία σταμάτησε. Για αυτό το ζήτημα, η επιθεώρηση του Υπουργείου Υγείας του Κοσσυφοπεδίου έκανε επιδρομή την Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας, αναζητώντας παράνομα εμβόλια από τη Σερβία. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο κατά του COVID-19 στο Kursumli, μια πόλη στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, καθώς εκεί το σύστημα Υγείας λειτουργεί εντός του συστήματος Υγείας της Σερβίας./ibna