Σερβία: Το Μπαχρέιν απέστειλε δωρεά με ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση του COVID-19

Σερβία: Το Μπαχρέιν απέστειλε δωρεά με ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση του COVID-19

Ένα αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του COVID-19, δωρεά από το Μπαχρέιν στην Σερβία προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο Βελιγράδι.

Το αεροσκάφος της “Air Serbia” υποδέχτηκε η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić στο αεροδρόμιο “Nikola Tesla”.

Στις δηλώσεις της προς τα μέσα ενημέρωσης μετά την προσγείωση του πέμπτου αεροσκάφους με βοήθεια που εστάλη από το Μπαχρέιν, η Πρωθυπουργός της Σερβίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη χώρα αυτή και προσωπικά στον Βασιλιά Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa. Επισήμανε ότι αυτό είναι το πέμπτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, με συνολικά 67,5 τόνους ιατρικής βοήθειας.

«Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ατομικές δωρεές που έχει λάβει η Σερβία» είπε η Brnabić, προσθέτοντας ότι σήμερα παρελήφθησαν 20 αναπνευστήρες.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως θα διανεμηθεί η σημερινή δωρεά και ποιος είναι περαιτέρω ο στρατηγικός στόχος της φιλίας της Σερβίας με το Μπαχρέιν, η Πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μια σημαντική πρώτη επαφή σε σχέση με αυτήν τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Όπως όλες οι άλλες δωρεές που λάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κρωνοϊού, πηγαίνει από εδώ στην κεντρική αποθήκη και, στη συνέχεια, διανέμεται σύμφωνα με τις ανάγκες του συστήματος υγείας μας. Δεν είχαμε τόσο μεγάλη σχέση με αυτήν τη χώρα. Αυτό είναι πραγματικά το πρώτο βήμα και εναπόκειται σε εμάς να οικοδομήσουμε περαιτέρω αυτές τις σχέσεις. Αυτό είναι σημαντικό για τη γεωστρατηγική επιρροή», είπε η Brnabić./ibna

Photo: Printscreen Tanjug