Κροατία: Πλήθος πλαστών μοριακών ελέγχων στα σύνορα με τη Β-Ε ανακάλυψε η αστυνομία

Κροατία: Πλήθος πλαστών μοριακών ελέγχων στα σύνορα με τη Β-Ε ανακάλυψε η αστυνομία

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Brod-Posavina, μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο περισσότερα από 40 άτομα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσπάθησαν να περάσουν τα κρατικά σύνορα με πλαστά τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Κροατίας εμπόδισαν τους υπόπτους να εισέλθουν στην περιοχή, τους συνέλαβαν στα σύνορα και τους μετέφεραν στο εισαγγελέα. Σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι με απόφαση Δικαστηρίου, έκαστος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Η μετακίνηση από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην Κροατία απαιτεί επί του παρόντος την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικού γιατρού που να αποδεικνύει ότι ο ταξιδιώτης έχει αναρρώσει επιτυχώς από λοίμωξη COVID-19 τους τελευταίους μήνες. Αυτό ισχύει και για τους Κροάτες πολίτες που επιστρέφουν μετά, για παράδειγμα, από χειμερινά σπορ στη Β-Ε.

Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού τμήματος του Brod-Posavina, το Σάββατο και την Κυριακή αποκαλύφθηκαν 45 απόπειρες εισόδου στη χώρα με πλαστά τεστ PCR.

«Στη συνοριακή διέλευση Stara Gradiška, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 43 άτομα, κυρίως πολίτες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, παρουσίασαν πλαστά τεστ PCR που εκδόθηκαν στη Β-Ε στο συνοριακό έλεγχο. Στη συνοριακή διέλευση του Slavonski Brod, υπήρχαν δύο περιπτώσεις πλαστών δοκιμών,» ανακοίνωσε η αστυνομία του Brod-Posavina.

Οι αστυνομικοί υπέβαλαν ποινικές κατηγορίες στο Γραφείο του Δημοτικού Εισαγγελέα στο Slavonski Brod εναντίον όλων των υπόπτων για πλαστογράφηση εγγράφου.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που κρατούνται στα σύνορα της Κροατίας με πλαστές δοκιμές PCR αυτό το Σαββατοκύριακο ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι πολύ υψηλότερος. 45 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα αφότου συνελήφθησαν για επίδειξη πλαστών τεστ PCR σε μόλις ένα νομό της Κροατίας, στην κομητεία Brod-Posavina. Οκτώ επιπλέον κροατικές κομητείες βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σημεία διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών λειτουργούν σε κάθε μία από αυτές τις κομητείες. /ibna