Τουρκία: Στις Βρυξέλλες 20-22 Ιανουαρίου ο Çavuşoğlu

Τουρκία: Στις Βρυξέλλες 20-22 Ιανουαρίου ο Çavuşoğlu

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου 2021 και θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Mevlut Çavuşoğlu θα συναντηθεί επίσης με την Sophie Wilmes, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικού Εμπορίου και των Ομοσπονδιακών Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του Βελγίου και τον Jens Stoltenberg, Γενικό Γραμματέας του ΝΑΤΟ όπου θα συζητήσει ζητήματα διμερών και πολυμερών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, αναμένεται να συζητηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, τα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα. Θα μεταφερθούν επίσης οι προσδοκίες της Τουρκίας για πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ μέσω θετικής ατζέντας.

Ένα από το θέματα που θα συζητήσει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με την Ηγεσία της ΕΕ θα είναι και το Κυπριακό. Σε χτεσινή του ανάρτηση στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell σημείωσε ότι «η ΕΕ έχει δεσμευτεί πλήρως να υποστηρίξει τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Μίλησα με τον Ersin Tatar και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την επανάληψη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Η.Ε, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα της UNSC. Η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεισφέρει»./ibna