Βουλγαρία: Έντονη διαμαρτυρία για το κάψιμο βουλγαρικής σημαίας σε χωριό της Βόρειας Μακεδονίας

Βουλγαρία: Έντονη διαμαρτυρία για το κάψιμο βουλγαρικής σημαίας σε χωριό της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στη Βόρεια Μακεδονία Angel Angelov απέστειλε ρηματική διακοίνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας μετά τις πληροφορίες ότι καρναβαλιστές κατά τη διάρκεια τέλεσης των εθίμων για την εορτή του Αγίου Βασιλείου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) έκαψαν μια βουλγαρική σημαία στο χωριό Vevchani.

Το θέμα ανέδειξε η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva στον λογαριασμό της στο Facebook.

Επ’ αφορμή των δημοσιεύσεων των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την καμένη βουλγαρική σημαία στο χωριό Vevchani της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσα εντολή στον Βούλγαρο πρέσβη στα Σκόπια Angel Angelov να εκφράσει στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας την έντονη ανάκτησή μας για αυτήν την πράξη βανδαλισμού. Ο Πρέσβης Angelov έχει ήδη κάνει μια έντονη ρηματική διακοίνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες στις εορταστικές καρναβαλικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βασίλειο όπου κάηκε η Βουλγαρική σημαία διώχθηκαν από τις αρχές, ενώ γίνεται σαφές ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σατυρικό χαρακτήρα σε διάφορα επίκαιρα πολιτικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski καταδίκασε το κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας στο Καρναβάλι του Vevchani.

«Το κάψιμο της σημαίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στο Vevhcani είναι απαράδεκτο και καταδικάσιμο. Είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, κατανόηση και σεβασμό μεταξύ των γειτόνων», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό του Facebook ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.  /ibna