Τουρκία: Ξεκίνησε η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Εμβολιάστηκε ο Erdogan

Τουρκία: Ξεκίνησε η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Εμβολιάστηκε ο Erdogan

Την κήρυξη της έναρξης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan από το νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου CoronaVac.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε τον εμβολιασμό του στο λογαριασμό του στο Telegram, γράφοντας «Εμβολιάστηκα επίσης».

«Πιστεύω ότι ειδικά εάν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, οι βουλευτές ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό για τον COVID-19, θα είναι το σωστό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Erdogan πρόσθεσε ότι τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) επίσης εμβολιάστηκαν μαζί του.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους που οφείλονται στο COVID-19, ο Erdogan ευχήθηκε επίσης το έλεος του Αλλάχ για όσους έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς που βρίσκονται υπό θεραπεία σε νοσοκομεία.

Είπε επίσης ότι μέχρι τώρα περισσότεροι από 250.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εμβολιάστηκαν κατά του ιού σε ολόκληρη τη χώρα.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην πρώτη γραμμή, ο Erdogan χαιρέτισε τον αγώνα τους κατά της ασθένειας.

Νωρίς την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Τουρκία ξεκίνησαν την πρώτη φάση της εθνικής προσπάθειας εμβολιασμού COVID-19.

Ο Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca την Τετάρτη έγινε το πρώτο άτομο που έλαβε το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac στη χώρα. Μετά τον υπουργό, εμβολιάστηκαν επίσης τα μέλη της επιτροπής του επιστημονικού συμβουλευτικής επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, η Τουρκία έχει 1,1 εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα εμβολιαστούν εντός ενός μηνός.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν με διαφορά 28 ημερών. Όσοι ανέκαμψαν από τον COVID-19 δεν θα εμβολιαστούν για τέσσερις έως έξι μήνες μετά την ανάρρωσή τους.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επίσημος οργανισμός φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού της Τουρκίας ενέκρινε το CoronaVac για επείγουσα χρήση κατά του νέου κορωνοϊού.

Η πρώτη παρτίδα των 3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για τον COVID-19 CoronaVac που παραγγέλθηκε από την China SinoVac Biotech έφτασε στην Τουρκία στις 30 Δεκεμβρίου./ibna