Κοσσυφοπέδιο: Την ίδια προσέγγιση στα Βαλκάνια θα έχει ο Biden, σύμφωνα με τον Palmer

Κοσσυφοπέδιο: Την ίδια προσέγγιση στα Βαλκάνια θα έχει ο Biden, σύμφωνα με τον Palmer

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Matthew Palmer, δήλωσε ότι αναμένει από τη νέα κυβέρνηση στην Πρίστινα να “αξιολογήσει την πρόσβαση σε διάλογο” με το Βελιγράδι μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Σε συνέντευξή του στο Radio Television της Αλβανίας, είπε ότι η διοίκηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου Biden θα συνεχίσει να έχει την ίδια προσέγγιση στα Βαλκάνια, «σταθερή και συνεχής», όπως όλες οι προηγούμενες διοικήσεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου στο Κοσσυφοπέδιο και θα είναι ο εταίρος της», δήλωσε ο Palmer, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα και ζητήματα προς το συμφέρον των πολιτών και την ειρήνη στην περιοχή.

Είπε ότι θα ήταν σημαντικό για αυτήν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ορισμένα ζητήματα που παραμένουν πρόκληση, όπως το κράτος δικαίου, η διαφανής και υπεύθυνη διακυβέρνηση, η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των ευκαιριών ανάπτυξης για ξένους επενδυτές.

«Μια ευκαιρία να δουν ότι έχουν μια ζωντανή οικονομία που επιτρέπει στους νέους να πιστεύουν ότι το μέλλον τους είναι καλύτερο στο Κοσσυφοπέδιο από ό, τι στην εξορία», δήλωσε ο Palmer./ibna