Τουρκία: Αύξηση 11% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

Τουρκία: Αύξηση 11% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς με αύξηση 11% από έτος σε έτος, το ποσοστό δείχνει ισχυρή ανάπτυξη για το 3ο τρίμηνο.

Η προσαρμοσμένη στο ημερολόγιο βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε η στατιστική αρχή της Τουρκίας TurkStat την Τετάρτη.

Το νούμερο, που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, δείχνει ισχυρή ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο.

Σε έρευνα τoy Anadolu Agency την Παρασκευή, μια ομάδα οικονομολόγων προέβλεψε ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής με προσαρμοσμένο ημερολόγιο θα αυξηθεί κατά 8,3% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης για τις κατασκευές σημείωσε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των βιομηχανικών υποτομέων τον Νοέμβριο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 11,6% από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat).

Ο δείκτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού αυξήθηκε 7,5%, ενώ ο δείκτης εξόρυξης και λατομείων αυξήθηκε ελαφρά, 4,6%, κατά την ίδια περίοδο.

Η βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας θεωρείται ζωτικός δείκτης για την οικονομία, καθώς θεωρείται ως προκαταρκτικός δείκτης αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ)./ibna