Κοσσυφοπέδιο: Δεν αναμένεται πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα μέχρι τις εκλογές

Κοσσυφοπέδιο: Δεν αναμένεται πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα μέχρι τις εκλογές

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, Miroslav Lajcak, ανακοίνωσε ότι είχε δείπνο εργασίας στις Βρυξέλλες με την εκτελεστική Πρόεδρο του Κοσσυφοπέδιο Vjosa Osmani.

«Καλό, που είχα δείπνο με την εκτελεστική Πρόεδρο Vjosa Osmani, απόψε στις Βρυξέλλες. Εκτίμησα, που άκουσα τις απόψεις της κατά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα», έγραψε ο Lajcak στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Lajcak, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον βοηθό υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Phillip Reeker στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα στις Βρυξέλλες έως ότου ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό ειπώθηκε νωρίτερα από τη Vjosa Osmani αμέσως μετά την συνάντηση που προηγήθηκε με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Oliver Varhelyi και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, έως ότου ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Κοσσυφοπέδιο, δεν πρέπει να αναμένεται πρόοδος στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα./ibna