Κροατία: Διαπραγματεύσεις Ομίλου Fortenova και Nomad Foods

Κροατία: Διαπραγματεύσεις Ομίλου Fortenova και Nomad Foods

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δέουσας επιμέλειας για την πώληση των εταιρειών Ledo plus d.o.o., Ledo d.o.o. Čitluk και Frikom d.o.o., σχηματίζοντας μαζί με πολλές μικρότερες συνδεδεμένες εταιρείες τον Όμιλο Frozen Food Business, ο Όμιλος Fortenova d.d. (www.fortenova.hr) αποφάσισε να προχωρήσει στην επόμενη φάση με την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Nomad Foods (www.nomadfoods.com).

«Η Nomad Foods είναι μια εταιρεία με εξαιρετικές επενδύσεις και ιστορικό λειτουργίας που έχει σαφή εστίαση στην εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων στην Ευρώπη. Φυσικά, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά και ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν καταλήξουμε σε τελική συμφωνία, αλλά είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε,» δήλωσε ο James Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fortenova.

Ο Fabris Peruško, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fortenova και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε ότι η πολυμελής διαδικασία δέουσας επιμέλειας για τον Όμιλο Frozen Food Business ολοκληρώθηκε με επιτυχία όταν η Fortenova δέχτηκε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις αποκλειστικά με την Nomad Foods, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποδείχθηκε εξαιρετικά ισχυρός συνεργάτης για τον Όμιλο Frozen Food Business.

«Ο απώτερος στόχος του ομίλου Fortenova, πέρα ​​από τη μεγιστοποίηση της αξίας, παραμένει η σύναψη μιας συναλλαγής με στρατηγικό συνεργάτη που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη της Frozen Food Business και θα αναγνωρίσει την πλήρη αξία και τις δυνατότητες αυτής της επιχείρησης και του ανθρώπινου δυναμικού της,» είπε ο Peruško.

«Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μέρος της διαδικασίας βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης που θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Fortenova. Αναμένω ότι η επόμενη φάση της διαδικασίας πώλησης του Ομίλου Frozen Food Business θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους με την υπογραφή μιας Συμφωνίας Πώλησης και Αγοράς. Εάν ναι, η συναλλαγή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά την παραλαβή των κανονιστικών εγκρίσεων, ήδη από το καλοκαίρι του 2021. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον λαό μας και την αγορά για τις περαιτέρω εξελίξεις εγκαίρως,» κατέληξε ο Peruško. /ibna