Κοσσυφοπέδιο: Παραβίαση της συμφωνία της Ουάσιγκτον καταγγέλλει η Stublla

Κοσσυφοπέδιο: Παραβίαση της συμφωνία της Ουάσιγκτον καταγγέλλει η Stublla

Η υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Meljiza Haradinaj Stublla ισχυρίζεται ότι παραβίαση της Συμφωνίας της Ουάσιγκτον αποτελεί η πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Nikola Selakovic προς τον πρέσβη του Κατάρ στο Βελιγράδι για να αποφύγει τη χώρα του από την ενεργό διεθνή άσκηση πίεσης υπέρ της Πρίστινα.

Η Haradinaj Stubla ισχυρίζεται ότι το Σερβικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει το αντίθετο από αυτό που υπέγραψε ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić στην Ουάσιγκτον.

«Η Σερβία συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία της Ουάσιγκτον, απέχοντας από το να ζητά επίσημα ή ανεπίσημα από έθνη να μην αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος. Το ΥΠΕΞ του κάνει το αντίθετο από αυτό που υπέγραψε ο Vucic στην Ουάσιγκτον.

Στο επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου έγινε ανάρτηση όπου αναφέρεται ότι η ΥΠΕΞ Meliza Haradinaj Stublla καταδικάζει έντονα την επανάληψη της εκστρατείας κατά του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία .

Με το τελευταίο αίτημά του προς το Κατάρ να μην ασκήσει πιέσεις για το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία παραβίασε και πάλι τη Συμφωνία της Ουάσιγκτον και επιβεβαίωσε ότι είναι ένας αναξιόπιστος γείτονας και διεθνής εταίρος. ./ibna