Σερβία: Στο Άγιο Όρος πέρασε τα Χριστούγεννα ο Vucic

Σερβία: Στο Άγιο Όρος πέρασε τα Χριστούγεννα ο Vucic

Στην Ελλάδα και τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους πέρασε τα Χριστούγεννα που σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο εορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος τη Σερβίας Aleksandar Vucic.

Ο Σέρβος Πρόεδρος έφτασε στη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, την παραμονή των Χριστουγέννων 6 Ιανουαρίου και παρέμεινε και την επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučič, δημοσίευσε ένα βίντεο για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του στο Άγιο Όρος και το Σέρβικο Μοναστήρι στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Ήταν υπέροχο να είμαι επισκέπτης του μοναστηριού του Χιλανδαρίου και της αδελφότητας του μοναστηριού τα Χριστούγεννα, τη πιο ευτυχισμένη εορτή της Ορθοδοξίας. Έμαθα πολλά και είδα πολλά, αλλά, πιστεύω ότι έλαβα ενίσχυση και ειδική δύναμη για να αγωνιστούμε με για τη Σερβία μας – για να καταστήσουμε τη Σερβία πιο επιτυχημένη, ακόμη πιο δυνατή, ώστε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», έγραψε στην ανάρτηση του με το βίντεο ο Vucic.

Ο Σέρβος Πρόεδρος συμμετείχε στις ακολουθίες των Χριστουγέννων με τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, ενώ είναι η πρώτη επίσκεψη τις τελευταίες δυο δεκαετίες Σέρβου Προέδρου./ibna