Τουρκία: Έφτασαν 3 εκ. δόσεις του εμβολίου SinoVac Biotech

Τουρκία: Έφτασαν 3 εκ. δόσεις του εμβολίου SinoVac Biotech

Το αεροπλάνο που μετέφερε τις πρώτες 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου SinoVac Biotech για τον COVID-19 από την Κίνα, προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Το Boeing 777, το οποίο αναχώρησε από το Πεκίνο με 17 κοντέινερ εμβολίων, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Esenboga στις 5.44 π.μ. τοπική ώρα (02:44 GMT)

Ανακοινώνοντας την άφιξη των εμβολίων στο Twitter, ο Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca δήλωσε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μετά από 14 ημέρες δοκιμών.

«Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, το πρόγραμμα εμβολιασμού μας θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Θα πετύχουμε μαζί», πρόσθεσε.

Ο Koca δήλωσε προηγουμένως ότι η Τουρκία θα λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου SinoVac και ότι οι πρώτες 20 εκατομμύρια δόσεις θα χορηγηθούν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θα αγοράσει έως και 30 εκατομμύρια δόσεις ενός άλλου εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Οι εμβολιασμοί δεν θα είναι υποχρεωτικοί προς το παρόν και η Τουρκία στοχεύει να πείσει το κοινό σχετικά με την αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθιστώντας δυνατή τον μαζικό εμβολιασμό./ibna