Κοσσυφοπέδιο: Ο Mustafa υποψήφιος Πρόεδρος, με το LDK να ορίζει τις επόμενες ώρες τον υποψήφιο για την Πρωθυπουργία

Κοσσυφοπέδιο: Ο Mustafa υποψήφιος Πρόεδρος, με το LDK να ορίζει τις επόμενες ώρες τον υποψήφιο για την Πρωθυπουργία

Η Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου LDK αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τον υποψήφιο για πρωθυπουργό για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές.

Αυτό το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στις 14:00 μετά την κλήση του ηγέτη του LDK, Isa Mustafa, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το μέλος της Προεδρίας του LDK, Selim Kryeziu.

Ωστόσο, αναμένει ότι αύριο το LDK θα προχωρήσει περαιτέρω και θα καθορίσει το όνομα του υποψηφίου για την θέση του πρωθυπουργού.

«Νομίζω και ελπίζω να διοριστεί. Ζήτησα επίσης κατά την τελευταία συνάντηση να μην υπάρχει αργοπορία προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο Selim Kryeziu.

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Avdullah Hoti δήλωσε ότι το LDK θα αποφασίσει εντός δύο ή τριών ημερών για το όνομα του υποψηφίου για την πρωθυπουργία. Ακόμα και ο Agim Veliu τη Δευτέρα έδειξε ότι πολύ σύντομα το LDK θα έχει το όνομα του πρωθυπουργού.

Τα τρία ονόματα που φημολογούνται ότι είναι δυνατόν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της Προεδρίας και του Γενικού Συμβουλίου του LDK ως υποψηφίου για την πρωθυπουργία, είναι οι Lutfi Haziri, Lumir Abdixhiku και Kujtim Shala.

Ωστόσο, το όνομα του Avdullah Hoti δεν αποκλείεται ως το πιθανό όνομα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Μέχρι στιγμής, ο Enver Hoxhaj του PDK έχει επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Πρωθυπουργού. Το Κίνημα Vetëvendosje αναμένεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα με υποψήφιο τον Albin Kurti.

Η NISMA πιθανότατα θα συμμετάσχει με το PDK σε έναν προεκλογικό συνασπισμό, καθώς σήμερα ο Limaj είπε ότι περιμένουν την προσφορά από τον Enver Hoxhaj.

Η Vjosa Osmani πιθανότατα θα τρέξει μαζί στη λίστα του Κινήματος Vetëvendosje. Ο Haxhi Avdyli είπε ότι όλα θα διευκρινιστούν εντός αυτής της εβδομάδας./ibna