Έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Κροατία, η Βουλγαρία

Έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Κροατία, η Βουλγαρία

Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva συνομίλησε με τον Κροάτη ομόλογό της Gordan Grlić-Radman για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα Βαλκάνια σήμερα το απόγευμα. Το επίκεντρο ήταν η Κροατική πόλη Petrinja, όπου αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες, μεταξύ αυτών κι ένα παιδί, καθώς και σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Βουλγαρία είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στους Κροάτες φίλους μας. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε. Προσφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», δήλωσε η Zaharieva.

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο Ζάγκρεμπ είναι διαθέσιμη σε όλους τους Βούλγαρους πολίτες για βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Η διπλωματική αποστολή, μαζί με τα περισσότερα κτίρια στην πρωτεύουσα της Κροατίας, δεν διαθέτει ρεύμα, αλλά το προσωπικό μας είναι σε γραμμή και εκτελεί τα καθήκοντά του, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον καταστροφικό σεισμό στον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic.

«Θρηνώ για τα θύματα και προσεύχομαι για την υγεία των τραυματιών κατά τη διάρκεια του δεύτερου σοβαρού σεισμού στην Κροατία τις τελευταίες δύο ημέρες. Andrej Plenkovic, η Κροατία μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξή μας για την αποκατάσταση των ζημιών μετά την καταστροφή! Να είστε δυνατοί, είμαστε μαζί σας!» γράφει ο Borissov./ibna