Ρουμανία: Ορκίστηκε η Κυβέρνηση Florin Cîțu

Ρουμανία: Ορκίστηκε η Κυβέρνηση Florin Cîțu

Η κυβέρνηση του Florin Cîțu έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, καθώς 260 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 186 κατά.  Στις 20:00 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί θα ορκιστούν στο Παλάτι Cotroceni, με την πρώτη συνεδρίαση της Κυβέρνησης να πραγματοποιείται στις 21:30.

«Σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή επιτυχία και πολλή ενέργεια και φιλοδοξία για να επιτύχετε όλους τους στόχους και τα έργα που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας μέσω του κυβερνητικού προγράμματος», δήλωσε ο Klaus Iohannis στους νέους υπουργούς.

«Πολίτες, Ρουμάνοι πολίτες, υποσχεθήκαμε την αναδιάρθρωση του κράτους, σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς όπως την υγεία, την εκπαίδευση, σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε μεγάλα δημόσια συστήματα, μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και βραχυπρόθεσμους στόχους, αποτελεσματικός έλεγχος της πανδημίας, εκστρατεία εμβολιασμού, επανέναρξη της ρουμανικής οικονομίας, οικονομική ανάπτυξη χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια με σύνεση και σεβασμό των φορολογουμένων. Και όλα αυτά θα παραδοθούν. Πρέπει να παραδοθούν», συνέχισε ο Ρουμάνος Πρόεδρος.

«Το νέο κοινοβούλιο, η νέα κυβέρνηση, μαζί μου, μαζί με όλες τις κρατικές αρχές, θα κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θα βάλουμε την οικονομία πάλι στα πόδια της, θα κάνουμε σημαντικές αλλαγές, όλα προς όφελος του πολίτη».

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που είχαμε εκλογικές εκστρατείες, εκλογές. Τώρα αυτός ο κύκλος τελείωσε. Ο κύκλος στον οποίο έχουμε δεσμευτεί και υποσχεθήκαμε τελείωσε. Τώρα, στο τέλος αυτού του κύκλου, σας λέω ειλικρινά: πάμε στη δουλειά» κατέληξε ο Iohannis.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν:

Πρωθυπουργός – Florin Cîțu,

Αντιπρόεδροι – Dan Barna (USR-PLUS) και Kelemen Hunor (UDMR)

Υπουργοί:

PNL: Οικονομικών-Alexandru Nazare, Εξωτερικών-Bogdan Aurescu, Άμυνας-Nicolae Ciucă, Ενέργειας-Virgil Popescu, Εσωτερικών-Lucian Bode, Παιδείας-Sorin Câmpeanu, Πολιτισμού-Bogdan Gheorghiu, Γεωργίας-Adrian Oros, Εργασίας-Raluca Turcan

USR: Δικαιοσύνης-Stelian Ion, Υγείας-Vlad Voiculescu, Μεταφορών-Cătălin Drulă, Ευρωπαϊκών Πόρων-Cristian Ghinea, Οικονομίας-Claudiu Năsui, Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιοποίησης-Ciprian Teleman

UDMR: Ανάπτυξης-Cseke Attila, Περιβάλλοντος-Tanczos Barna, Νεολαίας και Αθλητισμού-Novák Eduárd/ibna