Κοσσυφοπέδιο: Το PDK προτείνει τον Enver Hoxhaj για Πρωθυπουργό

Κοσσυφοπέδιο: Το PDK προτείνει τον Enver Hoxhaj για Πρωθυπουργό

Ο Enver Hoxhaj, αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου (PDK) θα είναι υποψήφιος Πρωθυπουργός στις προσεχείς εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο ή στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την Gazeta Express το PDK συγκάλεσε την προεδρία του και αποφάσισε ότι ο Hoxhaj θα ηγηθεί του εκλογικού καταλόγου και προτάθηκε ως υποψήφιος πρωθυπουργός του κόμματος. Το PDK έμεινε χωρίς τον πρόεδρό του μετά την παραίτηση του Kadri Veseli μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου από τα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου στη Χάγη, κατηγορώντας τον Veseli για εγκλήματα πολέμου για το ρόλο του ως διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA) κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Σερβία το 1998-1999.

Το Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να διενεργήσει πρόωρες εκλογές αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε στις 21 Δεκεμβρίου ότι η εκλογή της κυβέρνησης του Avdullah Hoti ήταν παράνομη επειδή ένα μέλος του Κοινοβουλίου που ψήφισε την κυβέρνηση καταδικάστηκε με απόφαση του δικαστηρίου. Η ψήφος του βουλευτή Etem Arifi ήταν ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση του Hoit, για να αποκτήσει πλειοψηφία και να πάρει 61 ψήφους στο κοινοβούλιο 120 εδρών.

Ο Enver Hoxhaj ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ramush Haraidnaj και υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Isa Mustafa./ibna