Κύπρος: Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ο Αναστασιάδης αν διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε παρανομία

Κύπρος: Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ο Αναστασιάδης αν διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε παρανομία

Με γραπτή επιστολή απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην επιστολή που είχε αποστείλει στις 17 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή  του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι η έκθεση της Επιτροπής Καλογήρου και το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα, ύστερα από συνεννόηση με τον Εισαγγελέα, με προσωρινή εξαίρεση υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ποινικά αδικήματα και με απόλυτο σεβασμό στις πρόνοιες του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίνει εμπεριστατωμένες απαντήσεις αναφορικά με όλα τα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στη δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ειδικότερα για τους λόγους που επικαλέστηκε για να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό» αναφέρει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του Γενικού Ελεγκτή, με αφορμή το θέμα των πολιτογραφήσεων και την επιμονή του Νικόλα Παπαδόπουλου να του παραδοθούν φάκελοι καθώς και οι γνωματεύσεις του Εισαγγελέα, τις οποίες, όπως σημειώνει, αν παραγνωρίσει, θα ήταν επαλήθευση αυτών για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή αλαζονεία και ετσιθελισμός.

Επίσης κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό για λόγους ξένους ως προς με τα προς συζήτηση θέματα της οικονομίας και της οικονομικής φιλοσοφίας της Κυβέρνησης.

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, παραιτούμενος του αξιώματος του που ο λαός του εμπιστεύθηκε αν διαπιστωθεί πως εμπλέκεται σε οποιαδήποτε περίπτωση διαφθοράς ή παράνομης πράξης ή έδειξε ανοχή σε οποιανδήποτε ενέργεια που ζημίωσε ή θα ζημίωνε τα δημοσιονομικά του κράτους./ibna