Σερβία: Ο Đurić ανέλαβε τα καθήκοντα στην Ουάσιγκτον και καλωσορίστηκε από τον Grenell

Σερβία: Ο Đurić ανέλαβε τα καθήκοντα στην Ουάσιγκτον και καλωσορίστηκε από τον Grenell

Ο νεοδιορισμένος Πρέσβης της Σερβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Marko Đurić, δήλωσε χτες, με την ευκαιρία της πρώτης εργάσιμης ημέρας του στη Σερβική διπλωματική αποστολή στην Ουάσιγκτον, ότι η Σερβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν περισσότερο από ποτέ για το καλύτερο μέλλον όλων.

«Την πρώτη εργάσιμη ημέρα στη Σερβική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ενθουσιασμός και η αδρεναλίνη βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Đurić στο Twitter.

Πρόσθεσε ότι αυτός και η ομάδα του έχουν ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο πρέσβης, θα έρθουν στο φως του 2021, όταν και εορτάζεται η 140η επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ειδικός απεσταλμένος του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα Richard Grenell με μήνυμα του στο Twitter καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη της Σερβίας στην Ουάσιγκτον.

«Καλώς ήλθες, Marko. Είναι τιμή μας να σ’ έχουμε στις ΗΠΑ», σχολίασε ο Grenell κάτω από το tweet που έκανε ο νέος Πρέσβης της Σερβίας στην Ουάσιγκτον, για την πρώτη του μέρα εργασίας στο νέο του πόστο./ibna