Σερβία: Brnabic και Varhelyi συζήτησαν για την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Σερβία: Brnabic και Varhelyi συζήτησαν για την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Σήμερα, η πρωθυπουργός Ana Brnabić μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση Oliver Varhelyi για τις προοπτικές των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας τους επόμενους έξι μήνες.

Η Πρωθυπουργός Brnabić δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Σερβία συνεχίζει να εργάζεται για την εφαρμογή ολοκληρωμένων μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον τομέα του κράτους δικαίου.

Στη νέα εντολή, η κυβέρνηση της Σερβίας έχει ήδη κάνει πολλά βήματα σε μεταρρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα, τόνισε η Brnabić.

Ανέφερε τη δημιουργία ενός ειδικού Υπουργείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των Μειονοτήτων και τον Κοινωνικό Διάλογο και την Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια και την Προστασία των Δημοσιογράφων ως τα πιο σημαντικά. Η κυβέρνηση της Σερβίας ενέκρινε επίσης το σχέδιο δράσης για τη στρατηγική για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Επίτροπος Varhelyi εξέφρασε την ικανοποίησή του για το παρουσιαζόμενο σχέδιο της κυβέρνησης της Σερβίας και τις προσπάθειες που καταβάλλει στο δρόμο για ένταξη στην ΕΕ, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης της Σερβίας εφαρμόζοντας τις προαναφερθείσες μεταρρυθμίσεις.

Η πρωθυπουργός Brnabić επεσήμανε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη δέσμευση του Επιτρόπου Varhelyi ότι θα δοθεί μια ορισμένη ποσότητα εμβολίων κατά του COVID-19 στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το συντομότερο δυνατό, ανακοίνωσε το κυβερνητικό γραφείο συνεργασίας με τα ΜΜΕ./ibna