Βόρεια Μακεδονία: Στην Αυστρία μεταβαίνει ο Osmani

Βόρεια Μακεδονία: Στην Αυστρία μεταβαίνει ο Osmani

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας και η προεδρία του ΟΑΣΕ το 2023 θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani στη Βιέννη με τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg και την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συντάγματος Karoline Edtstadler.

Η Αυστρία είναι το τελευταίο στάδιο της μίνι περιοδείας του Osmani μέσω των κρατών μελών της ΕΕ από την ευρύτερη γειτονιά των Δυτικών Βαλκανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε επισκεφθεί στο παρελθόν την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Στις συναντήσεις με τους Schallenberg και Edtstadler αναμένεται να συζητήσουν τις συνολικές διμερείς σχέσεις, την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία, τις σχέσεις με τους γείτονες, την περιφερειακή συνεργασία, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρατηρηθούν οι προσπάθειες, η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας.

Οι υπουργοί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, θα ασχοληθούν επίσης με τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αυστρίας./ibna