«Εργαστήριο Ελλάδα» ένα ντοκιμαντέρ για την εξουσία που εκμεταλλεύεται την «ατομική ευθύνη» (VIDEO)

«Εργαστήριο Ελλάδα» ένα ντοκιμαντέρ για την εξουσία που εκμεταλλεύεται την «ατομική ευθύνη» (VIDEO)

Το ΙΒΝΑ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Εργαστήριο Ελλάδα» μια καταγραφή που σοκάρει και προβληματίζει για το πως μια μορφή εξουσίας εκμεταλλεύεται την “ατομική ευθύνη” και χειραγωγεί τους πολίτες.

Το «Εργαστήριο Ελλάδα» είναι μία Ιστορική έρευνα που αναλύει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως και την τωρινή κρίση που διανύουμε.

Ένα ντοκιμαντέρ Ιστορίας και πολλών ιστοριών.

Ένα ταξίδι που μοιραστήκαμε με διανοούμενους, πολιτικούς και πολίτες, διανύοντας γενεές ανθρώπων, έχοντας ως κεντρικό πυρήνα την «Εξουσία».

Μια μορφή εξουσίας που εκμεταλλεύεται την «ατομική ευθύνη» για να αποδυναμώσει, να πειθαρχήσει και να χειραγωγήσει τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, δυσώνυμος για πολλά χρόνια από τα εθνικά και παγκόσμια ΜΜΕ, θεωρείται υπαίτιος της χρηματοπιστωτικής κρίσης που διανύει η χώρα του και, γι`αυτό, έτοιμος να θυσιαστεί στο βωμό της εξουσίας ως εξιλαστήριο θύμα, για να μετανιώσει για τα λάθη του και να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πραγματικότητα.

Με τον φόβο συνεπώς, με την καταστολή, τη διχόνοια και την κοινωνική ανασφάλεια, εφαρμόστηκαν πολιτικές γενικευμένης πτώχευσης, οδηγώντας τη χώρα στο χάος.

Ξαφνικά, ο θυμός και η απογοήτευση μεταλλάσσονται σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το «Ευρωπαϊκό ‘Όνειρο», ο γεωπολιτικός καρπός του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι το επιστύλιο της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης και διανύουμε μαζί την εξέλιξή του.

Το ερώτημα που θέτει το ντοκιμαντέρ είναι το εξής: «ποιος φταίει για την οικονομική κρίση της Ελλάδας;» και αφήνει το θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Το «Εργαστήριο Ελλάδα» είναι μια μη κερδοσκοπική, ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη Ιταλική παραγωγή που στοχεύει στην πληροφόρηση του θεατή και σε εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όταν, μετά τα αρχικά στάδια της παραγωγής του, μέλη του Συλλόγου «VoxPopuli» αποχώρησαν, το έργο τεκμηριώθηκε και διεκπεραιώθηκε από τρία μόνο μέλη του, πλαισιωμένα από δεκάδες εθελοντές από την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Πολύτιμη η γενναιόδωρη συνεισφορά που μας προσφέρθηκε από φορείς, βιβλιοθήκες, ιδιώτες και ιδρύματα στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση του έργου μας, γεγονός που μας έκανε να αγαπήσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο πολύ.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο γιατί λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν όλες οι προβολές στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Κυκλοφόρησε σε τρεις εκδοχές, ελληνικά, ιταλικά και αγγλικά -εξ ’ολοκλήρου υποτιτλισμένο- και έχει αναρτηθεί στο ΥοuTube στο κανάλι μας «Lab Greece»./ibna