Σερβία: Δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο με την αντιπολίτευση η Brnabić, κάτι που θα κάνει το SNS

Σερβία: Δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο με την αντιπολίτευση η Brnabić, κάτι που θα κάνει το SNS

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabić σε ερώτηση σήμερα για τις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση για τα μέσα ενημέρωσης και τις εκλογικές συνθήκες, και πότε πρέπει να ξεκινήσουν, είπε ότι ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, αλλά ότι το SNS βρίσκεται σε διάλογο.

«Σε γενικές γραμμές, δεν πιστεύω ότι τα θεσμικά όργανα ενισχύονται ιδιαίτερα όταν διαπραγματεύονται με τη μη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Υπάρχουν πάνω από 2.000 πολιτικά κόμματα στη Σερβία, οπότε θα πρέπει να διαλέξετε επιλεκτικά ποιος είναι ο «καλός και ποιος είναι ο κακός της αντιπολίτευσης». Νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε όλα τα πολιτικά κόμματα» σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι, υποθέτω, η «κόκκινη γραμμή» για την αξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων είναι αν βρίσκονται στο κοινοβούλιο ή όχι.

Ωστόσο, όπως είπε, η θέση του SNS είναι να συμμετάσχει στον διάλογο, «οπότε ελπίζω ότι και άλλοι θα συμμετάσχουν.»

«Πολλές φορές ζήτησαν διάλογο και κάθε φορά αποχωρούσαν. Υποθέτω ότι αυτή τη φορά όλα θα είναι «σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους», κι έτσι θα μείνουν. Πότε περιμένω την αρχή; Δεν ασχολούμαι με αυτό, υπάρχουν αρμόδιοι φορείς για αυτό» δήλωσε η Brnabić στο Kragujevac.

Όταν ρωτήθηκε πότε αναμένει την ολοκλήρωση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Kragujevac-Mrcajevci και μετά το αεροδρόμιο στο Ladjevci (Kraljevo), είπε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται για την τεχνική τεκμηρίωση του έργου. «Μόλις τελειώσει, θα αρχίσουν οι εργασίες. Νομίζω ότι το 2022» κατέληξε η Πρωθυπουργός της Σερβίας./ibna