Τουρκία: Υπεγράφη η συμφωνία για UAV και κορβέτες για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ουκρανίας

Τουρκία: Υπεγράφη η συμφωνία για UAV και κορβέτες για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ουκρανίας

Η Ουκρανία στοχεύει να ενισχύσει το ναυτικό της για να ενισχύσει την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ χάρη στη συμφωνία εξοπλισμού από την Τουρκία σε κορβέτες και drones.

Μαζί με την αγορά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από την Τουρκία, η Ουκρανία θα ενισχύσει το ναυτικό της με κορβέτες κατηγορίας Ada χάρη σε μια νέα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε η τουρκική αρχή αμυντικών βιομηχανιών την Παρασκευή.

«Η συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας συνεχίζει να αυξάνεται», έγραψε η τουρκική προεδρία των αμυντικών βιομηχανιών (SSB) στο Twitter.

Αξιωματούχοι της άμυνας των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνίες για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και κορβέτες κατηγορίας Ada κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωτεύουσα του Κιέβου από τον Ismail Demir, επικεφαλής του SSB.

Σύμφωνα με τη συμφωνία προμηθειών, η Ουκρανία στοχεύει να ενισχύσει το ναυτικό της προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και τη την θάλασσα του Αζόφ.

Η κορβέτα της κατηγορίας Ada μπορεί να πραγματοποιήσει τον προσδιορισμό, τη θέση, την ταξινόμηση, την ταυτοποίηση και την καταστροφή στόχων στον αέρα, στην επιφάνεια αλλά και υποβρυχίως, καθώς και να παρέχει ναυτική υποστήριξη πυρών.

Εκτός από την αποφυγή πιθανών απειλών, οι κορβέτες μπορούν να εκτελούν θαλάσσιες επιχειρήσεις, όπως θαλάσσια επιτήρηση και περιπολίες, παράκτια προστασία και υποδομή, καθώς και την εποπτεία και έρευνα αποκλειστικών οικονομικών ζωνών./ibna