Πραγματοποιήθηκε η 6η Συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε η 6η Συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας που συστήθηκε δυνάμει της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων.

Στο κοινό ανακοινωθέν μετά το πέρας της 6ης Συνάντησης η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη αλλά ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρετε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλική και θετική ατμόσφαιρα.

Οι δύο αντιπροσωπείες προέβησαν σε ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προγράμματα  διδασκαλίας Ιστορίας των εκπαιδευτικών συστημάτων των δυο χωρών, σύμφωνα με το Άρθρο 8, παράγραφος 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2021.

Η διεξαγωγή των συναντήσεων είχαν σταματήσει λόγω της εκλογικής διαδικασίας στη Βόρεια Μακεδονία, τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας αλλά και λόγω της πανδημίας που χτύπησε το σύνολο των δραστηριοτήτων από τον Μάρτιο του 2020./ibna