Μαυροβούνιο: Πρώτη επίσημη επίσκεψη Krivokapić στις Βρυξέλλες

Μαυροβούνιο: Πρώτη επίσημη επίσκεψη Krivokapić στις Βρυξέλλες

Το Μαυροβούνιο θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

«Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιείται κατά τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα της νέας δημοκρατικής κυβέρνησης, απτή απόδειξη της μέγιστης υποστήριξης. Διότι, αυτή τη στιγμή, ενώ οι Βρυξέλλες –όπως και ολόκληρος ο κόσμος– πολεμούν την πανδημία COVID-19 με έλλειψη πόρων, αυτή η επίσκεψη είναι είναι τιμή και χαρά μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Krivokapić.

Είπε επίσης ότι είναι ικανοποιημένος με την υποστήριξη της ΕΕ, σημειώνοντας ότι το Μαυροβούνιο θα είναι ο καλύτερος εταίρος της.

Ο Krivokapić είπε στον δημοσιογράφο του RTCG στις Βρυξέλλες ότι ήταν τιμή του ίδιου και των πολιτών του Μαυροβουνίου «να μπορούν να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με επικεφαλής Charles Michel στη δεύτερη εβδομάδα της νέας κυβερνητικής εντολής.»

Ο Michel, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ήθελε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι και να παράσχει την υποστήριξή του στις δραστηριότητες στις οποίες αποβλέεπει η νέα κυβέρνηση – ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες.

«Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και τις επενδύσεις που σίγουρα θα προσελκύσουμε, καθώς και ένα ακόμη πράγμα που έχουμε παραμελήσει – το κράτος δικαίου,» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «οι στενοί δεσμοί με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΕ» και ότι το Μαυροβούνιο είναι βασικός εταίρος.

«Έχετε την πλήρη υποστήριξή μας στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα σας,» ανέφερε ο Michel.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αργότερα σήμερα, ο Krivokapić θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ενώ την Τετάρτη θα έχει συνομιλίες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi, καθώς και με εκπροσώπους της βελγικής κυβέρνησης. /ibna