Κροατία: Περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών στο κρατικό κοινοβούλιο έχουν ή είχαν COVID-19

Κροατία: Περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών στο κρατικό κοινοβούλιο έχουν ή είχαν COVID-19

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Gordan Jandroković δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των μελών του κοινοβουλίου είχαν αναρρώσει από τον COVID-19, ήταν επί του παρόντος θετικοί ή είχαν απομονωθεί.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, 29 βουλευτές έχουν αναρρώσει από COVID-19 ή εξακολουθούν να νοσούν, ενώ άλλοι 25 ήταν σε απομόνωση, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται 54 βουλευτές ή αλλιώς περισσότερο από το ένα τρίτο, δήλωσε ο Jandroković σε συνέντευξή του στο Κροατικό Ραδιόφωνο, σημειώνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης ήταν προφανώς υψηλότερο στο κοινοβούλιο από ό, τι στο γενικό πληθυσμό.

Κάλεσε ξανά για συμμόρφωση με τους επιδημιολογικούς περιορισμούς και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμορφώθηκαν με αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Ο Jandroković τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την ταξιδιωτικά “πάσα” και ότι ελπίζει ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων και των θανάτων θα μειωθεί, καθιστώντας την κίνηση αυτή περιττή.

“Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε έτοιμοι για πρόσθετους περιορισμούς, σε περίπτωση που οι αριθμοί αυξηθούν.”

Απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ήταν η μόνη υπεύθυνη για τις συνέπειες της επιδημίας, έχοντας αγνοήσει όλες τις προτάσεις της.

Η ευθύνη για την εξάπλωση της νόσου ανήκει σε εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς, και η έγερση του ζητήματος της ευθύνης προς το παρόν δεν θα βοηθήσει στην αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο, δήλωσε ο Jandroković, επαινώντας το έργο της εθνικής ομάδας απόκρισης στον COVID-19.

Ο Jandroković προσέθεσε ότι ήταν ικανοποιημένος με το έργο του κοινοβουλίου φέτος, προσθέτοντας ότι δεν εντυπωσιάστηκε από το νέο κοινοβούλιο.

“Ξεκίνησε πολύ καλά. Φαινόταν πιο σοβαρό, πιο ουσιαστικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, έχω την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση αρχίζει να ακολουθεί τα βήματα της προηγούμενης αντιπολίτευσης, με πολύ θόρυβο, επιθετικότητα και συζητήσεις που συνορεύουν με συμβάντα και πολύ λίγες ουσίες και συγκεκριμένες προτάσεις “, δήλωσε ο Jandroković, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι υπήρχε επίσης σημαντική έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και πολιτικής και ανθρώπινης σοφίας. /ibna