Κοσσυφοπέδιο: Ιδρύθηκε ίδρυμα για την νομική προστασία του Thaci

Κοσσυφοπέδιο: Ιδρύθηκε ίδρυμα για την νομική προστασία του Thaci

Ιδρύθηκε το Ίδρυμα «Υποστήριξη για τη νομική προστασία του Hashim Thaci». Αυτό το ίδρυμα, που ιδρύθηκε βάσει των εφαρμοστέων νόμων, στοχεύει στη στήριξη της νομικής προστασίας του πρώην Προέδρου Thaci, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου ενώπιον των ειδικών επιμελητηρίων της Χάγης. Το Ίδρυμα θα υποστηρίξει την παροχή πραγματικής προστασίας, τεχνικής και επαγγελματικής βοήθειας στην υπερασπιστική ομάδα κατά τη διάρκεια της δίκης του και συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να προωθήσει την αλήθεια και την ιστορία του πολέμου για την ελευθερία του Προέδρου Thaci και του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA) αναφέρει ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το ίδρυμα. Το ίδρυμα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Idriz Thaci, αδελφού του Προέδρου Thaci. Θα αποτελείται από ένα διοικητικό συμβούλιο, θα επιβλέπει τη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς και το διοικητικό προσωπικό που θα εκτελεί τα καθήκοντα που σχετίζονται με τους στόχους και τις δραστηριότητες του ιδρύματος.

Ο Thaci, ο πολιτικός εκπρόσωπος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου από κοινού με τον Kadri Veseli, πρώην αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, και δύο άλλους πρώην διοικητές του KLA, τον Jakup Krasniqi και Rexhep Selimi.

Μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου στις 5 Νοεμβρίου, ο Thaci και άλλοι μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις κράτησης των Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου (KSC) στη Χάγη εν αναμονή της δίκης./ibna