Σερβία: Ξεκίνησε η 7η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων Βελιγραδίου-Πρίστινα

Σερβία: Ξεκίνησε η 7η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων Βελιγραδίου-Πρίστινα

Αντιπροσωπεία από το Βελιγράδι, με επικεφαλής τον διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, Petar Petković, συμμετέχει σήμερα στις Βρυξέλλες σε ένα νέο γύρο τεχνικών συνομιλιών με την Πρίστινα.

Οι συνομιλίες ξεκινούν στις 10:00 (τοπική ώρα), με χωριστές συναντήσεις των αντιπροσωπειών με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα Miroslav Lajcak, ακολουθούμενη από την τριμερή συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Βελιγραδίου, Πρίστινα και των διαμεσολαβητών της ΕΕ.

Πρόκειται για την έβδομη συνάντηση των αντιπροσωπειών των εμπειρογνωμόνων του Βελιγραδίου και της Πρίστινα μετά τη συνέχιση του διαλόγου τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΕ, τα θέματα των αγνοουμένων και εκτοπισμένων και της οικονομικής συνεργασίας έχουν πλήρως εναρμονιστεί.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής αναφέρει ότι τα θέματα των αμοιβαίων οικονομικών απαιτήσεων και περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Η αντιπροσωπεία του Βελιγραδίου θα επιμείνει αυτή τη φορά στο ζήτημα της ίδρυσης της Ένωσης των Σερβικών Δήμων, αλλά και την ασφάλεια των επαναπατριζόμενων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Προβλέπεται ότι ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Petar Petković, θα απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση./ibna