Κροατία: Ο Τουρισμός χρειάζεται βοήθεια, δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού

Κροατία: Ο Τουρισμός χρειάζεται βοήθεια, δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Κροατίας Nikolina Brnjac δήλωσε στην κροατική εκπομπή “A sada Vlada” ότι ο τουρισμός θα πρέπει να λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια αυτή τη στιγμή, καθώς έχει επηρεαστεί τα πλείστα από την τρέχουσα κατάσταση.

“Αυτό που είναι σημαντικό για τον τουρισμό είναι η κινητικότητα και τα ανοιχτά σύνορα, και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την ταξιδιωτική βιομηχανία. Ερχόμαστε στο τμήμα στο οποίο πρέπει να εργαστούμε περισσότερο τώρα και σε εκείνους που σχετίζονται περισσότερο με τον τουριστικό τομέα,” είπε.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει μέχρι τώρα 10 δισεκατομμύρια κούνα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, καλύπτοντας 630 χιλιάδες εργαζόμενους από 107 χιλιάδες εταιρείες.

“Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι το πιο σημαντικό σημείο είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και της ρευστότητας. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και δεν ήταν εύκολο για κανέναν να λάβει αυτά τα μέτρα. Ο αγώνας για ισορροπία ανάμεσα στη διατήρηση της υγείας και του οικονομικού συστήματος είναι πάντα εμφανής. Η χαλάρωση των μέτρων εξαρτάται από την επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι καλή μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να περιμένουμε,” είπε.

Η Brnjac επεσήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας της εστίασης, και όλοι γνωρίζουν την κατάσταση.

“Έχουμε συμπεριλάβει και άλλες δραστηριότητες στις συνομιλίες, όχι μόνο την εστίαση, αλλά και εκείνες που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα. Γυμναστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών, όλα συμπεριλήφθηκαν στη δέσμη μέτρων. Η πρόταση του εκπροσώπου της εστίασης έχει δύο κατευθύνσεις. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο δίκαιο για όλες αυτές τις δραστηριότητες και να συμπεριληφθούμε στα υπάρχοντα μέτρα. Η σταθερή κάλυψη κόστους υπολογίζεται σωστά,” είπε.

Είπε ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση.

“Είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας, και το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει κρατική υποστήριξη ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων κούνα, το οποίο θα διοχετευτεί στις αναφερόμενες δραστηριότητες”, προσέθεσε.

Μίλησε επίσης για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. “Οι επενδύσεις είναι πιο αναιμικές από ό,τι στο παρελθόν,” δήλωσε η Brnjac.

Ο τουριστικός τομέας έχει βοηθηθεί στην προετοιμασία της σεζόν μέσω μέτρων, και έχει αποδειχθεί ότι είναι καινοτόμος και ευέλικτος.

“Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα τμήμα όπου όλοι ακολούθησαν τα επιδημιολογικά μέτρα, και αυτός ήταν ένας παράγοντας που επέτρεψε στην Κροατία να καταστεί ένας ασφαλής προορισμός,” σημείωσε ο Brnjac.

Είπε ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, η ανάγκη για υψηλής ποιότητας καταλύματα έγινε εμφανής και ότι κανένα άτομο δεν μολύνθηκε στα ξενοδοχεία, καθώς τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι οδηγίες. /ibna