Μαυροβούνιο: Ανέλαβε επισήμως την πρωθυπουργία ο Krivokapić

Μαυροβούνιο: Ανέλαβε επισήμως την πρωθυπουργία ο Krivokapić

Το πρωί της Δευτέρας, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić ανέλαβε επίσημα το τα νέα του καθήκοντα, διαδεχόμενος τον προηγούμενο πρωθυπουργό Duško Marković.

Ο Marković ανέφερε στο Twitter ότι η νέα κυβέρνηση θα λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων των πολιτών.

«Η σημερινή συνάντηση και η επίσημη παράδοση καθηκόντων αποτελούν επιβεβαίωση του δημοκρατικού περιεχομένου, της ωριμότητας και της ευθύνης που κληρονομεί η πολιτική μας,» δήλωσε ο Marković.

 

 

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες που σημαδεύονται από την υγειονομική κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες. Τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης του επενδυτικού κύκλου και της βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών.

Ο Marković ενημέρωσε τον νέο πρωθυπουργό για την υλοποίηση έργων υποδομής κεφαλαίου με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της χώρας, επισημαίνοντας ότι το πιο σημαντικό καθήκον της νέας κυβέρνησης έγκειται στην έγκριση του προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική ανάπτυξη και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Ο πρωθυπουργός Krivokapić ευχαρίστησε τον προκάτοχό του για την εποικοδομητική προσέγγιση, χαρακτηρίζοντας χρήσιμες τις υπουργικές συναντήσεις που προηγήθηκαν του σχηματισμού της 42ης κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

«Καθήκον μας είναι να εργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο, για το κοινό καλό όλων των πολιτών του Μαυροβουνίου,» δήλωσε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης αποτελεί το μόνο σωστό δρόμο για το Μαυροβούνιο τη δεδομένη στιγμή .

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Božo Milonjić και η Αρχηγός του Υπουργικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού Ivana Malović.

Η νέα κυβέρνηση διεξήγαγε την πρώτη συνεδρία της σήμερα, η οποία, όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Dritan Abazović, ήταν αφιερωμένη σε διορισμούς για επιτροπές που θα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται για τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

«Θα υπάρξουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την εκλογή του επικεφαλής διαπραγματευτή, οπότε προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί,» δήλωσε ο Abazović. /ibna