Τουρκία: Δεν έχει πρόβλημα να εμβολιαστεί ο Erdogan, που θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν

Τουρκία: Δεν έχει πρόβλημα να εμβολιαστεί ο Erdogan, που θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν

Εκτός από την Κίνα, η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για το εμβόλιο COVID-19, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου την Παρασκευή, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να εμβολιαστεί για να αποτελέσει παράδειγμα για το έθνος.

«Έχουμε συνομιλίες με τη Ρωσία, καθώς και την Κίνα. Σε αυτό το θέμα, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να εμβολιαστώ», δήλωσε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Erdogan είπε ότι είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνει για να αποτελέσει παράδειγμα για το έθνος και σημείωσε ότι όταν πρόκειται για την υγεία, ό, τι χρειάζεται πρέπει να γίνει.

Σε ότι αφορά το γαλλικό ψήφισμα που αναγνωρίζει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως ανεξάρτητο κράτος, ο Erdogan είπε ότι η Γαλλία έχει χάσει τον ρόλο του μεσολαβητή εντός της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

«Ο Macron είναι ένα πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Macron, η Γαλλία περνά μια πολύ επικίνδυνη εποχή. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από το πρόβλημα του Macron το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Erdogan.

Υπενθύμισε επίσης τις παρατηρήσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev την 1η Δεκεμβρίου κατά του γαλλικού ψηφίσματος, το οποίο ανέφερε: «Εάν η Γαλλία το θέλει τόσο πολύ, μπορεί να δώσει τη Μασσαλία στους Αρμένιους».

«Δίνω τις ίδιες συμβουλές [στη Γαλλία]», σημείωσε ο Erdogan, προσθέτοντας: «Τόσο απλό».

Ο Erdogan ο οποίος θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη, επανέλαβε ότι το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν και ήταν υπό την κατοχή της Αρμενίας για 28 χρόνια./ibna