Βόρεια Μακεδονία: Την παραίτηση Zaev ζήτησαν οι διαμαρτυρόμενοι του VMRO-DPMNE

Βόρεια Μακεδονία: Την παραίτηση Zaev ζήτησαν οι διαμαρτυρόμενοι του VMRO-DPMNE

Το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια το βράδυ της Πέμπτης, εμποδίζοντας την κυκλοφορία μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και μπροστά από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κάτω από το σύνθημα «Παραίτηση του Zaev, ελευθερία του λαού», οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ξεπούλησε το κράτος και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Νέων Δυννάμεων του VMRO-DPMNE, Sergey Popov κατά τη διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι οι νέοι δεν πρέπει να σιωπούν για την πώληση εθνικών συμφερόντων που συμβαίνει από αυτή την κυβέρνηση. Οι νέοι δεν πρέπει να επιτρέψουν σε αυτήν τη χώρα να μείνει χωρίς ιστορία, γλώσσα και ταυτότητα.

Ο Toni Mihajlovski επεσήμανε ότι τώρα είναι η στιγμή που τα μικρά συμφέροντα πρέπει να ξεχαστούν και πρέπει να δώσουμε το χέρι ανεξάρτητα από τις ιδεολογίες, τις φιλοσοφίες, τη γλώσσα που μιλάμε και να υπερασπιστούμε τη γλώσσα και το κράτος.

Ο Stefan Andonovski, μέλος της ΚΕ του VMRO-DPMNE στη διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο Vlado Buckovski, ο Zoran Zaev, ο Bujar Osmani θέλουν να διαπραγματευτούν για πράγματα που δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«Ήρθε η ώρα για παραίτηση, παραίτηση για τη ντροπή, για τα ψέματα που μας είπαν ότι έχουμε ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, παραίτηση επειδή είπαν ότι δεν θα υπάρξει δήλωση ή πρόσθετη συμφωνία με τη Βουλγαρία, και την έφεραν, παραίτηση επειδή διαπραγματεύτηκαν τη μακεδονική γλώσσα για να είναι με μια υποσημείωση. Βασικά επειδή έφεραν εθνική ντροπή στον λαό της “Μακεδονίας” και δεν έφεραν την ΕΕ», δήλωσε ο Antonovski.

Η βουλευτής Rashela Mizrahi είπε ότι οι πολίτες πρέπει να αντιταχθούν στον Zoran Zaev και τις κακές πολιτικές και τον εθνικισμό του.

«Οι πολιτικές του Zaev οδηγούν στην απώλεια ταυτότητας, γλώσσας και ιστορίας. Εάν αυτό χαθεί, η “Μακεδονία” χάνεται», είπε.

Ο Liupco Dimovski κατά τη διαμαρτυρία μπροστά στο κτήριο της κυβέρνησης είπε ότι η “Μακεδονία” έχει ένα σοβαρό μακροχρόνιο πρόβλημα ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε το ξέρει ούτε ξέρει πώς να το λύσει. Ο πολιτισμός και η γλώσσα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η προδοσία της Μακεδονίας, δεν είναι για τα μακεδονικά αλλά για τα δικά τους συμφέροντα, και μόνο ο Zaev και ο Dimitrov του μπόρεσαν να το κάνουν. Τώρα ο ειδικός εκπρόσωπος Buckovski», είπε ο Dimovski.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλγαρικές απαιτήσεις δεν μειώνονται και ο Zaev προσπαθεί να μας επιβάλει κάτι απαράδεκτο, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε απαράδεκτες παραχωρήσεις.

Ο Dimovski τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος για ένα τέτοιο ζήτημα, πρέπει να υπάρχει συναίνεση για ένα τέτοιο ζήτημα, κατέληξε./ibna