Ρουμανία: Εορτάστηκε με λιτό τρόπο η 102η επέτειος της ένωσης των τριών πριγκιπάτων

Ρουμανία: Εορτάστηκε με λιτό τρόπο η 102η επέτειος της ένωσης των τριών πριγκιπάτων

Με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την καραντίνα και με λιτό τρόπο, γιορτάστηκε χθες, στη Ρουμανία η 102η επέτειος της ένωσης των τριών πριγκιπάτων. Η Εθνική Γιορτή έδωσε την ευκαιρία στον Πρόεδρο της χώρας, Klaus Iohannis να τιμήσει «τους ήρωες αυτής της χρονιάς, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό».

Μηνύματα απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Ludovic Orban, o ηγέτης της αντιπολίτευσης Marcel Ciolacu, ο Υπουργός Εξωτερικών Bogdan Aurescu -o οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η εξωτερική πολιτική της Ρουμανίας πρέπει να παραμείνει πολιτική εθνικής συναίνεσης, συνεκτική και προβλέψιμη, (τέτοια) που να οδηγεί σε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες” και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Adrian Zuckerman.

Στο μήνυμά του, ο Αμερικανός Πρέσβης συνεχάρη τον ρουμανικό λαό για τον εορτασμό των 102 χρόνων από τη Μεγάλη Ένωση και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την εξέλιξη της Ρουμανίας ως ηγέτιδας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στη διμερή συνεργασία στον αμυντικό και τον ενεργειακό τομέα./ibna