Βόρεια Μακεδονία: Ο πρώην Πρωθυπουργός Bučkovski ορίστηκε ειδικός εκπρόσωπος για την Βουλγαρία

Βόρεια Μακεδονία: Ο πρώην Πρωθυπουργός Bučkovski ορίστηκε ειδικός εκπρόσωπος για την Βουλγαρία

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του SDSM, Vlado Bučkovski, που τονίζει το τελευταίο διάστημα την ανάγκη για αμοιβαία κατανόηση και ανάπτυξη φιλίας μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, θα είναι στο εξής ο ειδικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας για τη Βουλγαρία. Αυτή η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου.

Ο Bučkovski είναι καθηγητής Ρωμαϊκού Δικαίου στη Νομική Σχολή των Σκοπίων, αλλά έχει επίσης διδακτορικό πτυχίο στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας “Uni BIT”.

Ο Bučkovski υποστήριξε τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev μετά τη συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο BGNES, η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο κοινό. Στο παρελθόν, έδωσε αρκετές συνεντεύξεις στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, στις οποίες τόνισε ότι ο αποκλεισμός θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών. Επίσης θεωρεί ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει άλλη εναλλακτική παρά την ένταξη στην ΕΕ. «Ο πρωθυπουργός Zoran Zaev αγωνίζεται για για το ευρωπαϊκό μέλλον μας στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών», τόνισε ο Bučkovski σε συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση./ibna