Κοσσυφοπέδιο: Η μάχη Hoti-Kurti μεταφέρεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Κοσσυφοπέδιο: Η μάχη Hoti-Kurti μεταφέρεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αύριο στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη Συνταγματικότητα της ψηφοφορίας του υπό κράτηση βουλευτή Etem Arifi, για την οποία το κόμμα του Albin Kurti, Κίνημα Vetëvendosje, ζήτησε διερμηνεία. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 (τοπική ώρα), ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες.

Το Κίνημα Vetëvendosje αύριο θα λάβει απαντήσεις στις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί μετά την ψηφοφορία της κυβέρνησης Hoti σχετικά με τη νομιμότητα αυτής της απόφασης.

Όλα τα μέρη ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για δημόσια ακρόαση στις 2 Δεκεμβρίου.

Αυτή η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και το Συνταγματικό Δικαστήριο αναφέρει ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της.

«Η δημόσια ακρόαση που θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινώντας από τις 10:00, θα παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία του Covid-19, η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης (διαδικτυακά) και έχουν ήδη γίνει όλες οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της», σημείωσε το γραφείο Τύπου του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο πρώην επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο Enver Hasani σημείωσε ότι αν το Συνταγματικό Δικαστήριο κηρύξει την ψήφο του βουλευτή Etem Arifi άκυρη τότε επιστρέφουμε στον Kurti.

“Ο Κούρτι επιστρέφει στη θέση που βρισκόταν στην αρχή. Σημαίνει να επιλέξουν αν θα στείλουν ξανά τα διάσημα γράμματα στον Πρόεδρο.

Ήμουν κατά αυτής της απόφασης, ξέρετε. Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ήταν άδικη καθώς ασχολήθηκε με τη συμπεριφορά του Albin με επιστολές. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Έπρεπε να ασχοληθεί με τα γεγονότα.

Είναι τώρα στα χέρια του Προέδρου. Μπορεί να επιλέξει. Μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον. Η απόφαση ήταν πολύ αβάσιμη», πρόσθεσε./ibna