Ο Vučić ευχήθηκε στον Plenković να αναρρώσει γρήγορα από τον κορωνοϊό

Ο Vučić ευχήθηκε στον Plenković να αναρρώσει γρήγορα από τον κορωνοϊό

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία.

«Σας εύχομαι καλή υγεία και γρήγορη ανάρρωση», ανάρτησε ο Πρόεδρος της Σερβίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Plenković βρίσκεται σε απομόνωση από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, αφού επιβεβαιώθηκε ότι η σύζυγός του είναι θετική στον COVID-19. Στο τεστ που έκανε την Κυριακή ήταν αρνητικός, ενώ στο τεστ της Δευτέρας επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

«Στον πρωθυπουργό δόθηκε σύσταση προηγουμένως για το επιδημιολογικό μέτρο της αυτο-απομόνωσης και τώρα βρίσκεται σε απομόνωση για 10 ημέρες. Αυτή τη στιγμή αισθάνεται καλά και συνεχίζει να εκτελεί τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις του από το σπίτι και θα ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών και των επιδημιολόγων», ανέφερε η δήλωση του γραφείου τύπου της Κυβέρνησης.

Χτες, ο Plenković προήδρευσε του κυβερνητικού συμβουλίου από την απομόνωση, κατά την οποία υιοθετήθηκαν νέα μέτρα για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες, καθώς και νέα μέτρα στα σύνορα και κυρώσεις για παραβίαση μέτρων./ibna