Τουρκία: Νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις από την Τρίτη

Τουρκία: Νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις από την Τρίτη

Ενισχύοντας τα μέτρα ενάντια σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19, η Τουρκία εισήγαγε τη Δευτέρα νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις καθημερινές και της πλήρους απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα.

«Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται κάθε βράδυ της εβδομάδας από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.

Θα υπάρχει επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, από την Παρασκευή 9 μ.μ. στις 5 π.μ. Δευτέρα, πρόσθεσε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επιπλέον, απαγορεύεται στα άτομα ηλικίας 20 ετών και άνω, καθώς και σε άτομα άνω των 65 ετών να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες, συνέχισε ο Erdogan, προσθέτοντας ότι τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν φαγητό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη.

Στις 20 Νοεμβρίου, η Τουρκία ανακοίνωσε μερική απαγόρευση για τα Σαββατοκύριακα από τις 8 μ.μ. έως τις 10 π.μ. και άλλους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Καθώς το δεύτερο κύμα του ιού ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο, χώρες παγκοσμίως έχουν επανεισαγάγει περιορισμούς προς όφελος της δημόσιας υγείας./ibna