Αλβανία: Τιμήθηκε από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία η Ημέρα της Απελευθέρωσης

Αλβανία: Τιμήθηκε από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία η Ημέρα της Απελευθέρωσης

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για την Ημέρα της Απελευθέρωσης της Αλβανίας από τους Ναζί κατακτητές.

Την 28η Νοεμβρίου η Αριστερά στην Αλβανία εορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας ενώ την 29η Νοεμβρίου εορτάζει την Ημέρα της Απελευθέρωσης. Η δεξιά εορτάζει και τις δυο επετείους την 28η Νοεμβρίου, ενώ η Πολιτική ηγεσία της Αλβανίας εορτάζει ξεχωριστά την Ημέρα Απελευθέρωσης της χώρας ξεχωριστά, παρότι η 29η Νοεμβρίου είναι η επίσημη ημερομηνία μνήμης αυτής της ημέρας.

Προς τιμήν αυτής ημέρας, οι ύπατες αρχές του κράτους απότισαν φόρο τιμής την Κυριακή και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της «Μητέρας Αλβανίας», στο Νεκροταφείο των Μαρτύρων.

Ο Πρόεδρος, Ilir Meta, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, Gramoz Ruçi, ο Πρωθυπουργός Edi Rama, η Υπουργός Άμυνας, Olta Xhaçka, η Υπουργός Κοινοβουλευτικών Σχέσεων Elisa Spiropali και ο Δήμαρχος των Τιράνων, Erion Veliaj, απότισαν φόρο τιμής σε μια επίσημη ατμόσφαιρα και ευγνωμοσύνη για το έργο των μαρτύρων.

«Δόξα στους μάρτυρες της πατρίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Rama./ibna