Κροατία: Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων Πολέμου μετά από σκάνδαλο

Κροατία: Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων Πολέμου μετά από σκάνδαλο

Ο υφυπουργός του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων Πολέμου Κροατίας Stjepan Sučić υπέβαλε την αμετάκλητη παραίτησή του μετά την ακατάλληλη συμπεριφορά του στο Βούκοβαρ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

«Απολογούμαι για την ακατάλληλη συμπεριφορά μου στο Βούκοβαρ στο Κροατικό κοινό και σε όλους όσους πλήγωσα με τη συμπεριφορά ή τη δήλωσή μου.

Έχοντας επίγνωση του υπεύθυνου καθήκοντος που εκτελώ και χωρίς να επιθυμώ να γίνω βάρος στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κροατίας ή το Υπουργείο Κροατικών Βετεράνων μετά την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, παραιτούμαι αμετάκλητα από τη θέση του Υφυπουργού στο Υπουργείο Κροατών Βετεράνων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω ηγηθεί της διαδικασίας αναζήτησης αγνοουμένων από τον πόλεμο της Πατρίδας και των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της μεταπολεμικής περιόδου, η επαγγελματική μου τεχνογνωσία και εμπειρία παραμένουν στο σύνολό τους στη διάθεση του Υπουργείου Κροατικών Βετεράνων ανά πάσα στιγμή.

Πιστεύω ότι στο παρελθόν είχαμε επιτύχει σημαντικά βήματα και καθιερώσαμε μια συστηματική προσέγγιση που δεν εξαρτάται από το άτομο, η οποία παρέχει σε οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σιγουριά ότι το Υπουργείο Βετεράνων της Κροατίας θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και αφοσιωμένα για την εύρεση των αγνοουμένων ανθρώπων τους.»

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Sučić συνελήφθη στο Vukovar κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των επιδημιολογικών μέτρων σε κέντρο φιλοξενίας.

Η αστυνομία του Vukovar-Srijem ανέφερε το Σάββατο ότι, κατά την επιθεώρηση των μέτρων COVID-19, βρήκαν αρκετά άτομα σε ένα μπαρ στο Vukovar και συνέλαβαν δύο άνδρες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ένας από αυτούς ήταν ο Sučić. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μεθυσμένος και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Επιπλέον, ο Sučić έσπασε την πόρτα στο αστυνομικό τμήμα κατά την άφιξή του.

Ο υπουργός Βετεράνων του Πολέμου Tomo Medved και ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Zvonimir Frka-Petesic καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό. Το συμβάν έλαβε χώρα μόλις λίγες ώρες αφότου ο Κροάτης πρωθυπουργός Andrej Plenković κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν όλα τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού. /ibna