Την ανάληψη της προεδρίας του BESC αναλαμβάνει η Αλβανία το α’ εξάμηνο του 2021

Την ανάληψη της προεδρίας του BESC αναλαμβάνει η Αλβανία το α’ εξάμηνο του 2021

Η Αλβανία αναλαμβάνει την προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (BSEC) για τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, Gent Cakaj, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών των συμμετεχουσών χωρών.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε συζητήσεις για την κοινή καταπολέμηση της πανδημίας και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των περιφερειακών συνδέσμων.

Ο Gent Cakaj είπε ότι η Αλβανία αναλαμβάνει επίσημα την προεδρία αυτού του οργανισμού για τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

«Πρόσφατα, η Αλβανία ηγήθηκε της πρωτοβουλίας του Χάρτη Αδριατικής ΗΠΑ (Α5), του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, και τώρα θα ηγηθεί του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Εύξεινου Πόντου», δήλωσε ο Cakaj.

«Αυτό δείχνει, όχι μόνο την αυξημένη δύναμη της Αλβανίας σε περιφερειακές πρωτοβουλίες, αλλά και την αυξανόμενη αξιοπιστία των διεθνών εταίρων για τις δεξιότητες της αλβανικής διπλωματίας», κατέληξε ο Cakaj./ibna