Σερβία: Τον Πρέσβη της Κύπρου δέχτηκε ο Vučić, σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη

Σερβία: Τον Πρέσβη της Κύπρου δέχτηκε ο Vučić, σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, δέχτηκε σήμερα τον Πρέσβη της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ηλιάδη, σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη και τον ευχαρίστησε για το διπλωματικό του έργο που συνέβαλε στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δηλώνοντας ότι η Κύπρος είναι ειλικρινής φίλος της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος Vučić υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της εντολής του Πρέσβη Ηλιάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τη Σερβία και ότι πραγματοποιήθηκε σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Κύπρου.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν σύντομα τη διεξαγωγή μιας νέας συνόδου αυτού του Συμβουλίου, ως ευκαιρία εμπλουτισμού της Σερβοκυπριακής συνεργασίας, ανακοίνωσε το Γραφείο Συνεργασίας του Προέδρου με τα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Vučić τόνισε ότι η Κύπρος είναι ένας ειλικρινής φίλος, ο οποίος υπερασπίζεται σταθερά το διεθνές δίκαιο, ευχαριστώντας για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, ενώ η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου με τον ίδιο τρόπο.

Ευχαρίστησε επίσης την υποστήριξη που παρέχει η Κύπρος στην πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ.

Ο Πρέσβης Ηλιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Vučić για τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι η Σερβία και η Κύπρος έχουν δεσμευτεί να βρουν λύση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ότι και οι δύο χώρες θέλουν να συμβάλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο και την οικονομική πρόοδο ενεργώντας στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Ο πρέσβης Ηλιάδης ευχαρίστησε τη Σερβία για τη συμμετοχή της στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Vučić ζήτησε από τον Πρέσβη Ηλιάδη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη./ibna