Τουρκία: Τέλη Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμό με το κινέζικο εμβόλιο, τον Απρίλη θα διατεθεί το Τουρκικό εμβόλιο

Τουρκία: Τέλη Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμό με το κινέζικο εμβόλιο, τον Απρίλη θα διατεθεί το Τουρκικό εμβόλιο

Το αργότερο μέσα στον Απρίλιο προγραμματίζεται να τεθεί σε στάδιο εφαρμογής το εγχώριο εμβόλιο που αναπτύσσει η Τουρκία κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος και ηγέτης του AKP αναφέρθηκε και στο εγχώριο εμβόλιο που αναπτύσσει η Τουρκία κατά του COVID-19.

«Προγραμματίζουμε να φέρουμε σε στάδιο εφαρμογής το εγχώριο εμβόλιο που αναπτύσσουμε εμείς οι ίδιοι, το αργότερο τον Απρίλιο», είπε ο Erdogan προσθέτοντας ότι υπάρχουν σκέψεις να προσφερθεί το εμβόλιο στην υπηρεσία όλης της ανθρωπότητας υπό τις πιο κατάλληλες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας σημείωσε πως προς τα τέλη του Δεκεμβρίου άλλωστε, ελπίζουν πως θα κάνουν τους πρώτους εμβολιασμούς με το κινεζικό εμβόλιο.

Υπογράμμισε ότι αν δεν ανακοπεί η πορεία της πανδημίας στην Τουρκία, θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν πολύ πιο επώδυνα μέτρα σημειώνοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα μέτρα που λάβαμε. Θέλω από τον λαό μου υπομονή και στήριξη» σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος./ibna