Ρουμανία: Συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη του PNL είχε ο Πρόεδρος Iohannis

Ρουμανία: Συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη του PNL είχε ο Πρόεδρος Iohannis

Γνωστό έγινε πριν λίγο ότι τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος PNL με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Ludovic Orban, έλαβαν μέρος χθες το βράδυ, σε συνάντηση στη Vila Lac με τον (προερχόμενο από το PNL) Πρόεδρο της χώρας, Klaus Iohannis, όπως δήλωσαν στο G4Media.ro πηγές που παραβρέθηκαν.

Όπως ανέφεραν, ο Klaus Iohannis τους μεταβίβασε ενθαρρυντικά μηνύματα πριν τις εκλογές και τους είπε να ετοιμαστούν για διακυβέρνηση μαζί με το USR.

Επίσης τους είπε ότι η πανδημία κορωνοϊού έτυχε ικανοποιητικής διαχείρισης και ότι άρχισαν να φαίνονται θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τους είπε ακόμα ότι αν η πανδημία κινηθεί πτωτικά, δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν νέοι περιορισμοί στο μέλλον. Είπε επίσης ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν έως ότου μειωθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων.

Άλλο θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν οι δημοσκοπήσεις, που, όπως ειπώθηκε, εξακολουθούν να φέρουν το PNL ως πρώτο κόμμα παρότι δέχθηκε πλήγμα από το κλείσιμο των σχολείων, των λαϊκών αγορών και την τραγωδία στο Piatra Neamt. Στέλεχος του PNL, παρόν στη συνάντηση, ανέφερε ότι “από την τραγωδία στο Piatra Neamt πιο πολύ από όλους έχασε το PSD, ενώ το USR βγήκε το πιο κερδισμένο”.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τη στιγμή που ένας εκ των παρευρισκόμενων παραπονέθηκε στον Πρόεδρο Iohannis, ότι ο Dacian Ciolos μιλάει πολύ για την πρωθυπουργία, ιδίως στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο να αναφωνεί ότι “Έχετε τον μελλοντικό πρωθυπουργό μαζί σας!”  (σ.σ. εννοώντας τον Ludovic Orban)

Παράλληλα τούς παρότρυνε να ζητήσουν από τις τοπικές οργανώσεις «που είναι κάπως μουδιασμένες», να κινητοποιηθούν στα τελευταία 100 μ. της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από τον τρόπο επικοινωνίας των υπουργών και της κυβέρνησης.

Τέλος, συζητήθηκε επίσης, το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκτός από τον Πρωθυπουργό, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Raluca Turcan, ο Υπουργός Οικονομικών, Florin Cîțu, ο Υπουργός Υγείας, Nelu Tătaru, οι πρόεδροι των ΚΟ στη Βουλή και τη Γερουσία, Florin Roman και Daniel Fenechiu, ο ΓΓ του PNL, Robert Sighiartău, η Γερουσιαστής Alina Gorghiu και ο ευρωβουλευτής Rareș Bogdan./ibna