Σερβία: Συνάντηση Vučić με τον Ρώσο Πρέσβη

Σερβία: Συνάντηση Vučić με τον Ρώσο Πρέσβη

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ρωσίας, Aleksandar Botsan-Kharchenko, και του ζήτησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Vladimir Putin για την επιστολή συλλυπητηρίων για την εκδημία του Πατριάρχη Irinej.

Ο Vučić επεσήμανε επίσης ότι η παρουσία του εκπροσώπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτη Hilarion, στην κηδεία του πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν επιβεβαίωση της εγγύτητας των δύο εκκλησιών και των δύο λαών.

Ο Πρέσβης Botsan-Kharchenko μοιράστηκε τις αναμνήσεις του για τον Πατριάρχη Irinej και τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Ναό του Αγίου Σάββα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Vučić.

Ο Πρόεδρος Vučić και ο Πρέσβης Botsan-Kharchenko συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα των σχέσεων Σερβίας-Ρωσίας και της διμερούς συνεργασίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Σερβία από έναν από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ρωσίας έως το τέλος του έτους.

Οι δύο συνομιλητές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή συγκεκριμένων συμφωνιών και κοινών έργων στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας και εξέφρασαν την ελπίδα ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν εντός της συμφωνηθείσας προθεσμίας.

Ο Πρόεδρος Vučić και ο Πρέσβης Botsan-Kharchenko συζήτησαν επίσης διάφορα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα./ibna