Μαυροβούνιο: Ο Abazović δέχεται απειλές από τοπική συμμορία, καταγγέλει το URA

Μαυροβούνιο: Ο Abazović δέχεται απειλές από τοπική συμμορία, καταγγέλει το URA

Ο Zoran Mikić, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κινήματος Πολιτών URA, ισχυρίζεται ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια τοπική εγκληματική συμμορία απειλεί τη ζωή του ηγέτη του URA Dritan Abazović και της οικογένειάς του. Ανέφερε επίσης ότι εμπλέκεται ένας υπήκοος του Μαυροβουνίου, με τις περιφερειακές και κρατικές αρχές του Μαυροβουνίου να διασταυρώνουν τις εν λόγω πληροφορίες.

«Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε την πηγή των πληροφοριών μας», δήλωσε ο Mikić στον Τύπο.

Εάν συμβεί κάτι στον Abazović, προσθέτει, ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Veselin Veljović θα είναι άμεσα υπεύθυνος.

Ο Mikić υπογράμμισε επίσης ότι η καταγγελία αφορούσε συμμορίες από το Μαυροβούνιο, δηλαδή από το Κότορ.

Ο Mikić δήλωσε ότι τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές της 30ης Αυγούστου, λόγω των αυξανόμενων κοινωνικών εντάσεων, των διαφόρων πιέσεων και πληροφοριών, στράφηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (ANB) και στην Αστυνομική Διεύθυνση και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν την ασφάλεια του Abazović.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει ακόμη επίσημες απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές», δήλωσε ο Mikić.

Ο Mikić τόνισε ότι είχε επικοινωνήσει με αξιωματικούς της ANB και τον βοηθό διευθυντή της Αστυνομικής Διοίκησης Dragoje Blagojević, ο οποίος τους είπε ανεπίσημα ότι δεν έχουν πληροφορίες πως κάποιος απειλούσε την περιουσία ή την ασφάλεια του Abazović και της οικογένειάς του.

Ο Mikić προσέθεσε ότι, από τις εκλογές στις 30 Αυγούστου έως σήμερα, ο Abazović έχει δεχθεί δεκάδες απειλές στα κοινωνικά μέσα ή τηλεφωνικά, προσθέτοντας ότι ένα πλήθος είχε επίσης συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι της οικογένειάς του στο Ulcinj.

«Τώρα έχουμε πληροφορίες ότι μια τοπική εγκληματική οργάνωση απειλεί τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του. Πρόκειται για μια συμμορία που δραστηριοποιείται όχι μόνο στο Μαυροβούνιο, αλλά και στις χώρες της περιοχής», δήλωσε ο Mikić.

Ο Αντιπρόεδρος της URA Miloš Konatar δήλωσε ότι το URA ανακάλυψε αυτά τα σχέδια από διάφορες ανεξάρτητες πηγές, οι οποίες δε συνδέονται μεταξύ τους.

«Έχουμε αυτές τις πληροφορίες στα χέρια μας, και ως σοβαρό πολιτικό κόμμα δεν θέλουμε να σπείρουμε πανικό και να κατηγορήσουμε οποιονδήποτε χωρίς βάσιμα στοιχεία. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τα ονόματα, αλλά θέλουμε το κοινό να είναι ενήμερο επί αυτού», επεσήμανε ο Konatar. /ibna