Κοσσυφοπέδιο: Το Κίνημα Vetëvendosje ζητά την ενοποίηση των Αλβανών για να προστατεύσουν τους μαχητές του KLA

Κοσσυφοπέδιο: Το Κίνημα Vetëvendosje ζητά την ενοποίηση των Αλβανών για να προστατεύσουν τους μαχητές του KLA

Ο Δήμαρχος της Νότιας Mitrovica, Agim Bahtiri, επισκέφθηκε την Αλβανία όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha.

Ο Bahtiri δήλωσε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στα Τίρανα ήταν να ενοποιήσει τους Αλβανούς ενόψει της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά τις κατηγορίες εναντίον πρώην ανώτερων ηγετών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA).

Σύμφωνα με την Klan Kosova, ο Bahtiri, που είναι μέλος του Κινήματος Vetëvendosje, δήλωσε ότι αυτή η οντότητα και ο πρόεδρός της, Albin Kurti, είναι έτοιμοι να συμβάλουν σε αυτό το ζήτημα.

«Ως Vetëvendosje, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το KLA με οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε ευκαιρία μας δοθεί. Το κόμμα έχει τη βούληση, LVV και Kurti να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαδικασία και να τη βοηθήσουν», δήλωσε ο Bahtiri.

«Αυτή η κυβέρνηση (σ.σ. του Hoti) δεν βοηθά τους ανθρώπους που πήγαν εκεί. Ήταν αγαπητοί μαχητές και έχουμε την ελευθερία από αυτούς και πολλούς άλλους που δυστυχώς θα πάνε εκεί. Όταν είμαστε επτά εκατομμύρια έχουμε μια δύναμη. “Πρέπει να ακουστεί μια φωνή.”»

«Μιλήσαμε επί μακρόν με τον Basha και το αίτημα που του έκανα ήταν ότι έχουμε σκοπό να ενώσουμε τους Αλβανούς, στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βόρεια Μακεδονία και να βγούμε πιο σοβαρά υπέρ των μαχητών μας στους οποίους οφείλουμε όσο είμαστε ζωντανοί».

«Ο KLA είναι ο στρατός όλων μας, ο οποίος βγήκε από το λαό. Αυτός ο στρατός δεν πολεμούσε όπως φέρεται για εγκληματικές πράξεις αλλά για την απελευθέρωση της χώρας και την προστασία των σπιτιών μας.»

Ο Bahtiri είπε ότι η ενοποίηση των Αλβανών είναι απαραίτητη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει τη διεθνή υποστήριξη όπως είχε το 2008 όταν κήρυξε την ανεξαρτησία του./Ibna