Σερβία: Την Κυριακή ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Irinej

Σερβία: Την Κυριακή ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Irinej

Το τελευταίο αντίο είπαν την Κυριακή στο Βελιγράδι εκατοντάδες πολίτες και πολιτικοί στον Πατριάρχη Σερβίας Irinej ο οποίος εκοιμήθη στις 20 Νοεμβρίου μετά από 15 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον νεόδμητο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι όπου συλλειτούργησαν ο τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας καθώς και ο Μητροπολίτης Hilarion του Volokolamsk, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρωσίας.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Β-Ε, Milorad Dodik, η Πρωθυπουργός Ana Brnabic, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ivica Dacic, Υπουργοί, Στρατιωτικοί, ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapic και ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι Aleksander Botsan-Kharchenko.

Με το πέρας της εξοδίου ακολουθίας η σορός του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας τοποθετήθηκε σε κρύπτη εντός του ναού του Αγίου Σάββα.

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εντός τριμήνου θα εκλέξει τον νέο Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας./ibna