Ελλάδα: Συλλυπητήριες επιστολές Τσίπρα σε Vucic και Σερβικό Πατριαρχείο για την εκδημία του Πατριάρχη Irinej

Ελλάδα: Συλλυπητήριες επιστολές Τσίπρα σε Vucic και Σερβικό Πατριαρχείο για την εκδημία του Πατριάρχη Irinej

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απέστειλε συλλυπητήριες επιστολές στον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic και το τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας Μητροπολίτη Χρυσόστομο για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας.

Αναφέρει στην επιστολή του στον Σέρβο Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας

«Κύριε Πρόεδρε,

Μετά λύπης ενημερώθηκα για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου, μιας σημαντικής προσωπικότητας για τον σερβικό λαό και την Ορθοδοξία.

Ο μακαριστός Πατριάρχης, τον οποίο είχα την ευκαιρία να συναντήσω κατά τις επισκέψεις μου στη Σερβία, συνέβαλλε σημαντικά στην ενίσχυση των ιστορικών ελληνοσερβικών σχέσεων, φιλίας και συνεργασίας, καθώς και των ισχυρών πνευματικών δεσμών μεταξύ των λαών μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Στην επιστολή του προς το Πατριαρχείο Σερβίας και τον τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομο αναφέρει η επιστολή:

«Σεβασμιώτατε, Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου, μιας σημαντικής προσωπικότητας για τον σερβικό λαό και την Ορθοδοξία.

Ο μακαριστός Πατριάρχης, ο οποίος μιλούσε πάντα θερμά για τις σπουδές του στην Ελλάδα και τις σχέσεις του με τους Έλληνες, συνέβαλλε σημαντικά στην ενίσχυση των ιστορικά ισχυρών, πνευματικών και θρησκευτικών δεσμών μεταξύ των λαών μας.»/ibna